Max Webber Library, Blacktown, designed by fjmt: a silent community bulkhead to commercialisation

Bayside Police Station, Victoria, designed by fjmt: A police station as an open community porch


Located on the edge of the Dee Why town centre, the new PCYC Community Centre provides an entertainment hub for the peninsula’s youngest residents. It is conceived as a cloud like form settling on a pedestal that emerges from the ground. The counterpoint achieved by these two form types express in built form the dual program of community centre over the car park.

Forming part of the John Radcliffe Hospital complex in Oxford, and bounding an adjacent conservation area, the Wolfson Building extends from a constrained and sloped site, affording expansive views of the city and surroundings.
The building offers the UK’s first dedicated centre for prevention of stroke and dementia research.

Nunawading Hub is an open and inviting public building for a broad range of community activities and gatherings.

Bunjil Place is an example of a new form of community and civic building.


We envisaged the project to become the built focus of public life for the Craigieburn community and also sought to connect the architecture with the landscape that is being rapidly transformed by residential expansion.

The Concourse, Chatswood, designed by fjmt: Open welcoming planes above a podium for performance and community.

Wellington Shire council engaged fjmt to revitalise the historic precinct known as the Port of Sale into a multi-use cultural and civic hub. Originally designed by Stephenson & Turner as an office building in the late-modern brutalist style, the brief for its alteration encompassed redeveloping the precinct of shared multifunctional spaces and revitalised links to the local port, providing the coastal town with a new cultural and community heart.

Student Castle Oxford is a high quality student accommodation with a mixture of flats, studios and two bedroom studios with shared spaces. On a prominent site in close proximity to Oxford’s city centre railway station, this is the first project to be realised as part of the Oxpens redevelopment and wider urban regeneration plan.

Community: Landscape Architecture by fjmt

fjmtstudio acknowledges all Aboriginal and Torres  Strait Islander peoples, the Traditional Custodians of the lands on which we work.

We recognise their continuing connection to Country and pay our respects to Elders past, present and emerging.

We extend this acknowledgement to Indigenous People globally, recognising their human
rights and freedoms as articulated in the United Nations Declaration on the Rights of Indigenous Peoples.