The Harrington Collection

The Harrington Collection

It is clear why the shoreline to ridge west of Circular Quay, Warrane, is called The Rocks. For centuries life has lived on its outcrops and jagged terrain. Since colonisation, pedestrian ant tracks have wound up the hill opening to platforms created by street intersections. This points offer places of gathering, perched on the stairs and rock cuttings. Following 20th century erasure of many laneways and stairs, this scheme seeks to restore and extend original pathways, linking pedestrian flow to places for life to return.

Previous
Next

fjmtstudio acknowledges all Aboriginal and Torres  Strait Islander peoples, the Traditional Custodians of the lands on which we work.

We recognise their continuing connection to Country and pay our respects to Elders past, present and emerging.

We extend this acknowledgement to Indigenous People globally, recognising their human
rights and freedoms as articulated in the United Nations Declaration on the Rights of Indigenous Peoples.